Groupama oferă sprijin financiar fermierilor

692

Groupama Asigurări acordă clienților săi un sprijin suplimentar pentru asigurarea culturilor din anul agricol 2015 – 2016 Groupama Asigurări vine în sprijinul clienților săi pentru anul agricol 2015 – 2016.

Astfel, în perioada imediat următoare, liderul segmentului de asigurări agricole din România va acorda clienților din portofoliul anului agricol 2014 – 2015 un voucher în valoare de 5 RON /ha. Acesta va putea fi utilizat pentru plata unei părți din prima de asigurare aferentă culturilor din anul agricol 2015 – 2016 asigurate până la data de 24 decembrie 2015, indiferent dacă acestea sunt de toamnă sau de primăvară.

Fiecare fermier aflat în portofoliul companiei în anul agricol anterior va beneficia de un sprijin a cărui valoare este egală cu suprafața totală asigurată până la 24 decembrie 2015, indiferent dacă este vorba de culturi de toamnă 2015 sau culturi de primăvară 2016, înmulțită la 5 RON/ha. Astfel, dacă un fermier va asigura o suprafață de 500 de hectare până la data de 24 decembrie 2015, el va beneficia de un ajutor financiar din partea Groupama Asigurări de 2.500 RON.

„Anul 2014 – 2015 a fost un an solicitant pentru fermierii din România. Ca și în alți ani, am avut parte de diferite fenomene meteo cu un grad crescut de violență pe plan local, care au avut drept consecință pierderi considerabile în rândul recoltelor. De asemenea, un alt factor important care a produs pierderi la nivelul întregii țări a fost seceta. Din acest motiv, vrem să fim alături de fermierii care au fost în anul agricol anterior în portofoliul nostru și să preluăm o parte din costurile pe care asigurarea culturilor agricole pentru anul 2015 – 2016 le va presupune. Bazându-ne pe două din valorile noastre de bază, responsabilitate și solidaritate, am creat acest program pentru a veni în sprijinul celor mai importanți parteneri ai companiei: clienții noștri. Prin intermediul acestuia, le oferim un sprijin și le asigurăm continuitatea planurilor în cazul producerii unui eveniment neașteptat”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct al Groupama Asigurări.

Conform regulamentului stabilit de asigurător, în momentul încheierii poliței, se va stabili și se va agrea cu clientul numărul, scadențele și cuantumul ratelor. Valoarea celei de-a doua rate va reprezenta sprijinul acordat și se va plăti cu voucherul, restul ratelor de primă urmând a fi achitate conform celor menționate în fiecare poliță în parte.  În cazul în care, până la data primirii voucherului, există fermieri care au încheiat deja polițele de asigurare împreună cu Groupama Asigurări pentru anul 2015 – 2016, ei au posibilitatea de a contacta emitentul poliței de asigurare pentru a solicita voucherul și pentru a beneficia de sprijinul oferit.  Groupama Asigurări este liderul segmentului de asigurări agricole, cu peste 715.000 hectare asigurate și cu o cotă de piața de 30%, compania ocupând a treia poziție în topul asigurătorilor autohtoni. (www.amosnews.ro)