Inca trei zile geroase in centrul si sudul tarii

509

Gerul se va resimți în sudul și centrul țării, în următoarele 3 zile. Episodul de frig nu va fi la fel de intens precum cel precedent.

Gerul se va resimți în regiuni din sudul și centrul țării, în următoarele trei zile, cu valori termice nocturne cuprinse între -15 și -10 grade Celsius, însă episodul de frig nu va fi la fel de intens precum cel consemnat anterior, când temperaturile au coborât pe timpul nopților până la -32 de grade Celsius, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

“Așa cum se precizează și în informarea meteo emisă miercuri, 18 ianuarie 2017, de Administrația Națională de Meteorologie, vremea va deveni deosebit de rece, devenind geroasă în noaptea de miercuri spre joi mai ales în regiunile nordice, nord-estice și centrale. Până spre sfârșitul săptămânii, gerul se va extinde în majoritatea regiunilor, dar se va resimți mai mult în zonele centrale și sudice. Putem spune că în centru și sud vor urma trei zile de ger, cu valori minime ce vor ajunge către—10 până la—15 grade Celsius. În zonele depresionare temperaturile vor atinge și—24 de grade Celsius. Pe timpul zilei, termometrele vor indica între—6 și plus două-trei grade Celsius. Episodul de ger care ne așteaptă în următoarele zile nu va avea, însă, aceeași intensitate cu cel precedent, de la începutul lunii ianuarie, când valorile termice au atins—32 de grade Celsius”, a explicat specialistul ANM.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo de ger și intensificări ale vântului, valabilă până joi la prânz, în cea mai mare parte a țării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 18 ianuarie, ora 10:00 — 19 ianuarie, ora 12:00, îndeosebi pe parcursul zilei de miercuri, vântul va continua să prezinte intensificări în regiunile sud-estice și la munte, unde local vor fi viteze de 40 — 50 km/h.

Totodată, în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța, precum și la altitudini mari în Carpații de Curbură și în Munții Banatului, vor fi intervale de timp în care rafalele vor depăși 55 — 60 km/h și, temporar, zăpada va fi spulberată.

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă în noaptea de miercuri spre joi (18/19 ianuarie) mai ales în regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar în nopțile următoare, până la sfârșitul săptămânii, gerul se va extinde în cea mai mare parte a țării. Frecvent se vor înregistra temperaturi minime cuprinse între—20 și—10 grade, iar maximele diurne vor fi preponderent negative.