Numarul cooperativelor agricole creste in 2019. Ce a determinat acest lucru?

141
Numarul cooperativelor agricole creste in 2019. Ce a determinat acest lucru?

Potrivit datelor furnizate de către Registrul Comerțului, în cursul anului trecut au fost înființate un număr de 280 de cooperative agricole, ceea ce reprezintă un prag maxim în ultimul deceniu.

Actualmente, în anul curent, înființarea unui număr record de cooperative ar putea fi cu ușurință determinată de către facilitățile fiscale pentru asociațiile de tip cooperativă agricolă, precum, scutirea plății impozitului pe terenuri și clădiri pentru membrii cooperatori ce își valorifică producția prin cooperativa agricolă, sau scutirea impozitului pe profit în primii cinci ani de activitate.

„În primii cinci ani cooperativele agricole au multe facilităţi fiscale, precum scutirea plăţii impozitului pe profit, scutirea plăţii taxelor pentru terenurile agricole şi clădirile afe­rente acestora da­că membrii îşi vând 50% din producţie scutire de la plata impo­zitul pe venitul din arendă pentru mem­brii cooperativei care dau terenurile în arendă la coo­pe­rativă. Facilităţile fiscale vor duce la creşterea numărului cooperativelor agri­cole în 2019“, explică Adrian Benţa, consul­tant fiscal.

 

Source