Oferta pensiunilor de la Ranca pentru vacanta de Paste

560

Balada mielului la proțap cu lăutari, mâncăruri tradiționale și focuri de tabără, în oferta de Paște la Rânca.

Turiștii care aleg să își petreacă Paștele în zona montană Rânca din județul Gorj vor fi întâmpinați cu mâncăruri tradiționale, focuri de tabără, dar și miei la proțap, care vor fi “acompaniați” de tarafuri de lăutari, prețurile fiind accesibile pentru toate buzunarele, după cum susțin proprietarii unităților de cazare.

Un complex turistic de trei stele din zona montană Rânca își așteaptă turiștii cu aperitive tradiționale, sărmăluțe, mix grill de la garniță cu miel la cuptor și la proțap cu lăutari, administratorul unității pregătindu-le oaspeților un moment special: Balada mielului la proțap cu taraf de lăutari.

“Pentru sejurul de Paște de trei nopți am pregătit o superofertă de nerefuzat, între 50 și 70 de lei de persoană cazare pe noapte cu mic dejun inclus, în funcție de camera aleasă. Avem o masă festivă la 90 de lei de persoană, în care sunt incluse aperitive tradiționale cu nelipsitul drob de miel, cu sărmăluțe și piftii cum se mănâncă în zona Gorjului, cu mix grilluri de fripturi în care în afară de mieii care se fac la cuptor și la proțap cu lăutari, care cântă lângă miel în timp ce se învârte pe proțap și turiștii stau lângă proțap cu un pahar de palincă sau de vin roșu sau alb, fiecare ce dorește, avem și carne de garniță, carne de la untură, cu cârnăciori, costițe și mușchiuleț, care se bagă de la Crăciun și se scot în ziua de Paști. Ca băuturi avem palincă, afinată, vișinată, vin roșu, vin alb și sucuri”, a afirmat, pentru AGERPRES, proprietarul complexului, Constantin Pănescu, care este și președinte al Asociației cabanierilor din Rânca.

La un hotel de patru stele, proprietarul își așteaptă turiștii cu o masă festivă cu produse tradiționale, formație de muzică live și le-a pregătit oaspeților și o surpriză: miel la proțap, care va fi servit târziu în noapte.

Prețul de cazare cu mic dejun este de 125 de lei pe noapte de persoană, iar pachetul include masa festivă, care cuprinde aperitiv specific Paștelui, ciorbă de miel, pește cu legume, friptură de miel cu pere la cuptor și diferite garnituri, ouă roșii, salate, cozonac și dulciuri, dar și băuturi alcoolice și nealcoolice.

“Primim turiștii cu o țuică fiartă dacă este vremea mai rece, cu un aperitiv, după aceea îi cazăm, îi pregătim pentru biserică, pentru slujba de Înviere. Dimineața este micul dejun, iar la prânz începem cu aperitivul specific Paștelui, care presupune drob și alte produse specifice, apoi avem pește pe pat de legume, iar după ciorbă de miel. La friptură avem miel la cuptor cu pere, perele se fierb în suc de sfeclă roșie și se gratinează cu zahăr la cuptor. Avem și muzică lăutărească din zona această frumoasă, având în vedere că este una bogată din punct de vedere folcloric zona Gorjului. Seara târziu, vom face un miel la proțap, e surpriza noastră pentru turiști. Știm că li se face foame pe la 0,00 — 1,00 noaptea, deci pe la ora 2,00 ne așezăm la masă și servim miel la proțap”, a precizat, pentru AGERPRES, administratorul hotelului, Niculae Turbatu.

La o pensiune de patru stele, un sejur de trei nopți cu patru zile costă 600 de lei de persoană, în sumă fiind incluse cazarea, pensiune completă, masă festivă de Paște și foc de tabără.

“Din cele zece camere pe care le are pensiunea mai avem disponibile, în acest moment, patru camere pentru sejurul de Paște. Le-am pregătit turiștilor o masă festivă cu mâncare tradițională, cum ar fi sărmăluțe cu turtă și piftii sau miel la cuptor, dar și alte preparate specifice. Avem băuturi alcoolice și nealcoolice, toate preparate în casă. Avem și un foc de tabără pentru turiști și îi așteptăm cu drag să petreacă Paștele la pensiunea noastră”, a declarat, pentru AGERPRES, administratorul pensiunii, Rodica Maria.

Constantin Pănescu, președinteleAsociației cabanierilor din Rânca, a menționat că, deocamdată, gradul de rezervare pentru vacanța de Paști în unitățile de cazare din zonă este unul destul de redus în acest moment, de 10%.