Patru persoane plasate în arest preventiv în urma incendiilor de vegetaţie din sud-estul Franţei

544

Trei persoane au fost plasate în arest preventiv joi, în Bouches-du-Rhône, după ce au fost reţinute în apropierea locurilor din care au pornit incendii de pădure în sud-estul Franţei, în legătură cu care se constată o îmbunătăţire a situaţiei, relatează Reuters.

Alte trei persoane care se aflau în apropierea incendiului de la Peynier a fost plasate în arest preventiv miercuri, însă două dintre ele au fost eliberate rapid.

”Toate aceste persoane se aflau în apropierea locurilor din care a pornit focul. Procedăm la verificări cu privire la implicarea lor sau nu în aceste incendii”, a declarat pentru Reuters Emmanuel Merlin, procuror-ajunct la Aix-en-Provence.

În continuare ”supravegheate activ”, cele două incendii erau considerate ”fixe” joi, după ce au ars peste 200 de hectare. Ele au mobilizat peste 500 de pompieri, iar peste 400 de persoane au fost evacuate ca măsură de securitate în cartierul Carro, la Martigues.

Invers, două dintre cele trei incendii de vegetaţie care devastează departamentul Var începând de marţi erau considerate joi ca ”necontrolate” de către prefectură. Ele au antrenat evacuarea a pste 10.000 de persoane şi s-au soldat cu rănirea uşoară a opt pompieri.

”La Londe-les-Maures/Bormes, focul este necontrolat. El a cuprins aproximativ 1.600 de hectare”, a anunţat prefectura într-un comunicat. ”527 de pompieri sunt angajaţi, dintre care 241 de pompieri externi, trimişi în ajutor din Alpes-Maritimes, de la batalionul pompierilor marinari de la Marsilia şi din Ardèche”.

”La Artigues, focul este necontrolat, iar o reintensificare importantă a avut loc. 1.700 de hectare au ars”, adaugă ea. Aproximativ 450 de pompieri erau în continuare mobilizaţi.

Al treilea incendiu, cel de la Croix-Valmer este considerat ca ”stabilizat”, după ce a distrus 500 de hectare de vegetaţie.

Şase centre de primire au fost puse la dispoziţia populaţiei evacuate după incendiul de la La Londe, precizează prefectura, iar 1.500 de paturi de campanie au fost trimise de Securitatea Civilă de la Brignoles.

Două masive din acest departament au fost catalogate joi ca aflându-se în ”pericol de incendiu excepţional”, inclusiv Masivul Maures, unde au avut loc incendiile de la La Londe-les-Maures şi Croix-Valmer, iar celelate şapte sunt în ”pericol foarte grav”, din cauza unor rafale de vânt de până la 50 de kilometri pe oră.