Petre Daea a făcut spectacol la Jina

543

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a spus ciobanilor strânși la un festival în comuna Jina, județul Sibiu, că a învățat de la bunicul său despre valoarea lânii, care era pusă și acceptată în trecut drept gaj pentru împrumuturile bancare.

“Bunicul meu îmi spunea următorul lucru: copile, lâna e gaj pentru bancă. Și era asigurat un împrumut. Laptele de la oi se adună greu, din vârful muntelui. Carnea oii și brânza acesteia o mănâncă toți. Și bine fac, pentru că este bună și valoroasă”, le-a explicat ministrul Daea ciobanilor din Sibiu, Alba, Vâlcea și Argeș, prezenți la festivalul “Sus pe muntele din Jina”.

Discursul ministrului a fost întrerupt de o pană de curent, însă acesta a continuat și le-a explicat participanților la manifestare că “între om și natură există o legătură strânsă în mod deosebit prin crescătorii de ovine”.

”Să aveți grijă de oi și să aveți încredere în Guvern”, a adăugat Daea, invitându-i pe oieri să se adreseze autorităților pentru a cere bani pentru lână.

Ministrul Agriculturii a fost primit cu aplauze la Jina. El a stat de vorbă cu cei prezenți și a ascultat problemele cu care aceștia se confruntă.

În luna mai, ministrul Agriculturii, Petre Daea, spunea că Miorița poate fi folosită drept brand de țară pentru că “oaia este o statuie vie”.

La festivalul de la Jina au fost prezenți politicieni de la toate partidele, dar și primari din localități cu tradiție în oierit din județele Sibiu, Alba, Vâlcea și Argeș.