Primul muzeu-şcoală din România se va constitui în satul cultural Piscu

762

Muzeul Oalelor de Pisc are nevoie de 100 metri cubi de lemn pentru a putea fi constituit, iar campania de solidarizare a prietenilor şi iubitorilor oalelor de lut “Metrul tău pentru Muzeu” a fost lansată de Şcoala de la Piscu.

“Muzeul Oalelor de Pisc va fi de fapt o platformă, un loc în care oamenii se vor întâlni, va fi un loc de experimentare a tehnicilor tradiţionale de olărit sau de ţesut, în care se va învăţa şi credem că ăsta va fi miezul cultural al satului nostru. Satul chiar are ceva de spus”, spune Virgil Scripcariu, sculptor şi fondator al Şcolii de la Piscu.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Campania “Metrul tău pentru Muzeu” va duce la constituirea unui muzeu-şcoală la Ciolpani, în judeţul Ilfov.

“Donează un metru cub de lemn (1000 de lei) pentru Muzeul Oalelor de Pisc şi primeşti un workshop de olărit pentur 10 prieteni”, este mesajul campaniei. Cei care vor dona îşi vor vedea numele în locul dedicat donatorilor, în muzeu.

AGRO-TV.RO, AUDIENȚĂ DE PATRU ORI MAI MARE DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN

În 2017, Piscu a primit titlul de sat cultural al României “pentru istoria sa de viaţă tradiţională şi meşteşug, pentru deschiderea sa culturală din ultimii 10 ani, pentru propunerile de evenimente din acest an, pentru potenţialul său cultural ieşti din comun”.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

În calendarul de evenimente săteşti din acest an se înscriu: Ziua Iei la Piscu, pe 24 iunie, Şcoala de Vară pentru studenţi – Arhitectură şi meşteşug la Piscu, care va avea loc între 24 iulie-5 august, Inaugurarea Eco-debarcaderului Piscu – Balta Maicilor, la 1 septembrie, şi Târgul de Meşteri de Sf. Dumitru, la 28 octombrie.

În cazul persoanelor fizice se face donaţie, iar în cazul persoanelor juridice – sponsorizare. În ambele cazuri se va întocmi un contract.

Banii vor fi viraţi în contul asociaţiei cu menţiunea Donaţie/ Sponsorizare Muzeul Oalelor de Pisc: Asociaţia Gaspar, Baltasar & Melchior, CIF 17996665, sediu: jud.Ilfov, com.Ciolpani, Sat Piscu, str.Câmpului nr.39, IBAN: RO15 BACX 0000 0008 4920 1000, Banca UniCredit Bank.

O mie de lei este costul unui metru cub de lemn, cu taxe şi transport.

Fiecare donator/ sponsor este invitat împreună cu 10 prieteni la un workshop de olărit la Piscu. Vor afla poveşti despre sat şi despre meşteşug, vor privi colecţia de oale, vom vizita locul unde se ridică muzeul, vor experimenta lucrul la roata olarului alături de un olar. Durata 2 ore. Workshopul va fi programat cu minumum 2 săptămâni în avans.

Numele donatorului va fi inscripţionat pe un cub de lemn care va intra în alcătuirea unui obiect artistic – probabil un abac – în expunerea permanentă a viitorului muzeu.