Romania a primit acceptul Uniunii Europene pentru a-si dubla suprafata irigabila

579

Petre Daea s-a intalnit la Bruxelles cu Phil Hogan, comisarul european pe probleme de agricultura.

Emisiunea Agricultura la Raport, difuzata de luni pana joi, cu incepere de la ora 20:00, la Agro TV, Televiziunea Agriculturii si a Satului Romanesc, a prezentat miercuri seara informatii calde legate de vizita pe care Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a efectuat-o la Bruxelles saptamana aceasta.

Referitor la tema irigațiilor, comisarul european Phil Hogan a mulțumit ministrului român pentru abordarea constructivă din cadrul Comitetului de monitorizare din 14 martie a.c. de la București, fapt determinant în identificarea unei soluții care să ofere României posibilitatea de a-și extinde suprafața irigabilă. Comisarul a salutat depășirea obiectivelor inițiale ale planului de dezvoltare rurală, fapt care constituie un motiv în plus pentru aprobarea celei de-a 4-a modificări a PNDR.

Intr-o interventie telefonica la Agro TV, Petre Daea a aratat ca Phil Hogan a fost de acord ca una dintre cele mai arzatoare probleme din agricultura Romaniei sa primeasca credit de finantare. “Se cunoaste foarte bine ca in Programul National de Dezvoltare Rurala am reusit sa includem finantare pentru o suprafata de 823.000 de hectare pe care dorim sa o putem iriga. Dorinta Guvernului de la Bucuresti a fost ca pe langa aceasta suprafata sa putem creste suprafata irigabila cu inca un milion de hectare. Phil Hogan, care este un om deosebit, cu care m-am inteles foarte bine si care a tinut cont de pozitia noastra, ca tara, a fost de acord cu propunerea Romaniei in ceea ce priveste irigatiile”, a spus Daea.