Românii consumă tot mai multe fructe de mare

524

Piața este în creștere și ar putea ajunge în acest an la peste 36 de milioane de euro, cu 5% mai mult decât anul trecut.

Cele mai căutate fructe de mării sunt creveții, care conduc atât în topul volumelor de vanzări, cât și în cel valoric. Țările din care România importă sunt Vietnam, India și China.
“Creveții au ocupat prima poziție în topul volumelor de fructe de mare vândute în 2015, cu 30,9%, urmați de scoici (16,4%), calamari (13,8%) și caracatită (8,8%). Clasamentul se păstrează și din punct de vedere valoric: creveții insumează 51,4% din totalul pieței, la mare distantă situându-se scoicile (14,2%), calamarii (9,7%) și caracatița (6,9%)”, mentionează studiul realizat de Romfood Trading.

“Am constatat cu satisfacție că românii au devenit interesați de fructele de mare care, deși intră în continuare în categoria produselor elitiste, se regăsesc din ce în ce mai mult în obiceiurile de consum. Preferința clară pentru creveți poate fi explicată prin faptul că, pe de o parte, românii călătoresc mult și în special în tări mediteraneene unde fructele de mare sunt obligatorii în toate meniurile, dar și pentru că Chefii români îi promovează atât în restaurante, cât și pe posturile de televiziune în emisiuni culinare și în social media”, a declarat Mihai Cristian Dărmănescu, Director General Romfood Trading.