S-a ratacit cu caruta pe camp

530

Un tânăr din judeţul Galaţi a fost găsit în viaţă după ce a rătăcit 10 ore, pe câmp, prin viscol.

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din judeţul Galaţi a fost găsit în viaţă, joi, de pompieri după ce mai bine de zece ore a rătăcit pe câmp, pe viscol puternic, între localităţile Peche şi Suhurului, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Miercuri dimineaţă, tânărul a plecat de acasă spre o stână din zona localităţii gălăţene Pechea, iar de acolo cu o căruţă trasă de cal spre satului Suhurului, pe viscol puternic. Pentru că vântul sufla cu putere, spulberând zăpada, bărbatul nu a mai reuşit să se orienteze şi s-a rătăcit.

“Din cauza viscolului puternic, nu a mai reuşit să se orienteze, a deshămat calul şi a continuat drumul o vreme călare, dar a înaintat circa 20 de kilometri în direcţia opusă. Un timp, a păstrat legatura cu rudele, telefonic, dând o serie de indicii (fântâna cu cumpănă etc), până la descărcarea mobilului. După semnalarea dispariţiei de către rude, la nivelul judeţului Galaţi s-au mobilizat echipele de căutare, formate din pompieri cu şenilate, voluntari şi pădurarul care cunoştea zona vizată. După aproximativ 10 ore, în care salvatorii l-au căutat în condiţii de vreme severă, cu viscol puternic şi temperaturi scăzute, tânărul a fost găsit, în viaţă, la o altă stână din zonă. Bărbatul a fost consultat de echipajul medical al ambulanţei, fără a fi probleme”, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.