Schimbări majore pe piața cărnii! China înlocuiește porcul cu vita

10
Schimbări majore pe piața cărnii! China înlocuiește porcul cu vita

Schimbări majore pe piața mondială a produselor din carne! China va crește importurile de carne de vită, odată cu creșterea cererii interne, pe fondul crizei provocate de pesta porcină africană care a aruncat sectorul cărnii de porc în colaps. Producătorii de carne de vită din Brazilia, al doilea mare producător la nivel mondial, arată că gigantul din Asia va continua să își majoreze importurile, transmite publicația Bloomberg, citată de Agerpres.

Deși China își reface rapid efectivele de suine, specialiștii din industria cărnii susțin că efectele crizei provocate de răspândirea virusului PPA vor contiuna să fie puternic resimțite până în anul 2022. Chiar și după această dată, cererea de carne de vită a Asiaticilor va continua să crească, datorită obiceiurilor de consum adoptate în această perioadă de chinezi.

“Totul sugerează că fenomenul chinez este unul de durată. Fiecare creştere cu 100 de grame a consumului per capita în China înseamnă importuri suplimentare de 2.000 de tone. Cererea va continua să crească odată cu majorarea veniturilor”, a subliniat directorul general de la Marfrig Global Foods SA, Miguel Gularte.

Acesta mai susține că potenţialul de creştere este evident dacă se compară consumul per capita de carne de porc în China, aproximativ 47 kilograme pe an, cu consumul de carne de vită, aproximativ cinci kilograme pe an.

Potrivit cifrelor oficiale, China continuă să fie de departe cel mai mare importator de carne venită din America de Sud, fiind responsabilă pentru mai mult de 70% din exporturile de carne de vită din regiune, şi de aproximativ 60% în cazul Braziliei.

Toate aceste vânzări au dus la creșteri masive în ceea ce privește acțiunile companiilor producătoare de carne. Exporturile către China sunt binevenite în țara sud-americană, deoarece cererea internă s-a prăbușit, pe fondul crizei economice și a sfârșirii unor programe de sprijin pentru acest sector. Astfel, “orice surplus va fi direcţionat spre exporturi, iar când spui exporturi, spui China”, a precizat Miguel Gularte.