Targurile comunale din judetul Vaslui au fost controlate de jandarmi

651

Au fost vizate activitatile de comert ilicit in mediul rural. Amenzile au insumat un pic peste 1.500 lei.

La sfârsitul sãptãmânii trecute, jandarmii vasluieni au actionat pentru combaterea unor activitãti de comert ilicit în zona de competentã în mediul rural cu ocazia târgurilor comunale organizate în localitãtile: Berezeni, Vetrisoaia, Drânceni si Arsura.

Cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate un numãr de 15 sanctiuni contraventionale si s-a luat mãsura confiscãrii de bunuri în valoare de 1660 lei pentru omisiunea întocmirii si afisãrii la locurile de desfacere si servire a preturilor si tarifelor si efectuarea de activitãti de comert fãrã îndeplinirea conditiilor stabilite prin lege.

Urmare a constatãrilor efectuate, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui aduc la cunostintã cetãtenilor cã urmãtoarele fapte sunt sanctionate conform legii: omisiunea întocmirii si afisãrii, în unitate, la locurile de desfacere sau servire, de cãtre operatorii economici a preturilor si tarifelor, a categoriei de calitate a produselor sau serviciilor. Efectuarea de activitãti de productie, comert sau prestãri de servicii, dupã caz, fãrã îndeplinirea conditiilor stabilite prin lege.