TOPIREA ZAPEZILOR SI PRECIPITATIILE CAUZEAZA IN CONTINUARE INUNDAREA UNOR LOCALITATI SI DRUMURI DIN TELEORMAN SI ARGES

812

Mai multe localităţi din judeţele Teleorman şi Argeş au fost inundate în urma ploilor abundente, iar circulaţia pe drumul judeţean DJ 504, pe raza localităţii Lăceni, judeţul Teleorman, se desfăşoară foarte greu din cauza nivelului apei, care ajunge până la 30 de centimetri.

 Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), DJ 504 pe raza localităţii Lăceni este inundat cu apă, nivelul ei ajungând la aproximativ 30 de centimetri. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate.

În comuna Orbeasca, judeţul Teleorman, în satele Orbeasca de Jos şi Lăceni, peste 20 de pompieri intervin prin îndiguire cu saci cu nisip pentru protejarea locuinţelor şi gospodăriilor, precum şi pentru evacuarea apei din gospodării, acumulate în urma ploilor abundente. ISU acţionează cu un camion, un microbuz, un APIC, iar comitetul local pentru situaţii de urgenţă acţionează cu 15 oameni, o motopompă, un buldoexcavator, trei vole şi un camion.

 Şi în judeţul Argeş au fost inundate localităţile Bradu, Călineşti şi Stâlpeni, unde pompierii acţionează pentru evacuarea apei din gospodării.