Home Stiri agricole Turtoi (MADR):Comisia Europeană ar putea aproba noul Program Operațional pentru Pescuit până...

Turtoi (MADR):Comisia Europeană ar putea aproba noul Program Operațional pentru Pescuit până la mijlocul lunii noiembrie

805 views

Comisia Europeană ar putea aproba, până la mijlocul lunii noiembrie, Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POP-AM) 2014-2020, iar în aceste condiții România va deschide o primă măsură până la finele acestui an, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), George Turtoi.

“Ne așteptăm ca noul Programul Operațional pentru Pescuit să fie aprobat de Comisia Europeană până la jumătatea lunii noiembrie, iar până la finele acestui an să lansăm deja o primă sesiune. Este vorba de sprijinul pregătitor pentru Grupurile de Acțiune Locală pentru Pescuit (FLAG), echivalentul Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din PNDR, urmând ca în ianuarie să dăm drumul la toate celelalte măsuri din noul program pentru pescuit”, a precizat Turtoi.

Acesta a subliniat că aprobarea POP-AM s-a extins pe o perioadă mai lungă de timp deoarece ultimul regulament al Comisiei Europene pe pescuit a apărut abia în luna iunie a acestui an, pentru AGERPRES.