UN NOU SUCCES PENTRU USAMV BUCURESTI

446

USAMV Bucuresti a castigat competitia de organizare a Conferintei Mondiale a Universitatilor de Stiinte Agronomice. Evaluarea a fost facuta de reprezentanti ai universitatilor din toata lume, iar rezultatul reprezinta o recunoastere a performantelor invatamantului superior de agronomie din Romania.

“A fost o competitie extrem de stransa, pentru ca, pentru a organiza un asemenea eveniment la nivel international, esti evaluat din toate perspectivele, din perspectiva infrasctructurii, a resursei umane si mai ales din perspectiva asigurarii legaturii dintre mediul academic si mediul economic.” a declarat pentru Agrotv rectorul USAMV Bucuresti, Sorin Campeanu.

Acesta a mai adaugat: “castigarea acestei competitii, o spun foarte clar, este o dovada a recunoasterii de care se bucura invatamantul superior agronomic din Roamania, fie ca vorbim de USAMV Bucuresti, Cluj, Iasi sau Timisoara. … Stim ce am facut bine, stim si ce am facut mai putin bine dar in special stim ce avem de facut pentru viitor.”

Concluzionand, Sorin Campeanu a aratat ca “a studia in Romania trebuie sa fie o alternativa viabila pentru dezvoltarea unei cariere personale si profesionale pentru tinerii din Romania, alegere pe care o vor face in masura in care vor vedea ca suntem capabili sa le asiguram conditii din perspectiva educatiei, din perspectiva cercetarii, dar mai ales a practicii, care le maximizeaza sansele de angajare. … Pentru asta exista ferma didactica Moara Domneasca, pentru asta exista ferma didactica viti-pomicola Pietroasele, pentru asta exista ferma pomicola Istrita.”