Cum se face promovare turistica in judetul Salaj

650

O competiție națională de ciclism – instrument inovator de promovare turistică a județului.

Județul Sălaj va fi promovat din punct de vedere turistic printr-un instrument inovator, o competiție națională de ciclism pe șosea organizată în 28 mai de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sălaj Plus.

Intitulat “Sălaj Velo Tur: Porolissum”, evenimentul este la a doua ediție, prima având loc în 2016, cu participarea a peste 150 de cicliști din întreaga țară. Potrivit organizatorilor, competiția dedicată cicliștilor va fi dublată de activități dedicate publicului larg.

“Evenimentul se dorește a fi un instrument inovator de promovare a județului Sălaj din punct de vedere turistic, la nivel regional și național, nu doar în rândul celor pasionați de ciclism, un fenomen aflat în plină expansiune în România, ci și a celor apropiați lor și a comunității locale. Ediția din acest an a Sălaj Velo Tur, ce va avea ca punct de start și de final Complexul Arheologic Porolissum, din comuna Mirșid, și va include, adiacent competiției cicliste, ateliere educaționale, pe teme istorice și de cultură locală, precum și diverse jocuri și activități de societate — vânătoare de comori, jocuri ale copilăriei etc, pentru publicul larg, urmând ca la finalul evenimentului să aibă loc un concert susținut de câțiva artiști locali“, se arată într-un comunicat remis marți, AGERPRES, de către ADI Sălaj Plus.

Conform aceleiași surse, pentru a încuraja crearea de cluburi sportive județene sau consolidarea celor deja existente și pentru creșterea vizibilității proiectului și a organizatorilor, vor fi selectați 30 de sportivi din Sălaj, cărora le vor fi acordate echipamente profesioniste personalizate.

Evenimentul se va axa în principal pe promovarea celui mai cunoscut obiectiv turistic existent în Sălaj, Complexul Arheologic Porolissum, dar și a proiectelor de reabilitare a drumurilor județene, a Limessul-ui roman și a Circuitului Castrelor Romane.

“La nivelul județului există nevoia creării unor oferte turistice în vederea atragerii de vizitatori. Acest eveniment poate reprezenta unul dintre punctele de plecare în construirea de oferte turistice pentru o anumită categorie de public. Prin colaborarea cu alte organizații și instituții, dar și cu alți factori de interes, precum întreprinzătorii din turism și furnizorii de servicii din alimentația publică, vom stabili bazele diversificării ofertelor turistice și sporirii numărului acestora”, se mai arată în comunicat.

Înscrierile la competiție se fac până în data de 25 mai 2017, pe site-ul www.roadgrandtour.ro, mai multe informații despre eveniment fiind postate pe site-ul ADI Sălaj Plus, www.salajplus.ro.

“Sălaj Velo Tur: Porolissum” face parte din circuitul competițiilor de ciclism Road Grand Tour, organizat de către Asociația Județeană de Ciclism Prahova.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Asociația Amicii Muzeului, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, centrele de informare turistică active la nivel județean și Agenția Națională de Presă