DESPRE PROBLEMELE FINANTARII PNDR 2020, LA LUCRARILE COMISIEI PENTRU AGRICULTURA DE LA ALBA IULIA

319

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a participat la şedinţa Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, alături de Președintele Comisiei, Alexandru STĂNESCU. Lucrările Comisiei au avut loc la sediul Instituției Prefectului din Alba Iulia.

              La eveniment au participat, pe lângă membrii Comisiei pentru agricultură, şi ministrul  Apelor și Pădurilor, Ioan DENEȘ, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Claudiu Sorin ROȘU MAREȘ și directorul general adjunct al AFIR, Nicolae POPA. Din partea autorităților locale au fost prezenți Prefectul județului Alba, Dănuț HĂLĂLAI, președintele Consiliului Județean, Ion DUMITREL, dar și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din domeniu, ai asociațiilor și ai firmelor private care activează în acest sector.

            „Doresc să le mulţumesc domnului preşedinte Stănescu și tuturor membrilor Comisiei pentru sprijinul constant pe care ni-l acordă în implementarea fondurilor nerambursabile pentru agricultură și dezvoltare rurală. Datorită efortului comun, depus pe parcursul întregului an, am reușit să atingem ținta de absorbție a fondurilor europene și în acest an. O bună parte din reușita Agenției o datorăm şi acestei susţineri. Discuțiile pe care le-am avut atât cu beneficiarii, cât și cu colegii noștri din teritoriu ne oferă ocazia de a identifica problemele întâmpinate în implementarea proiectelor pe care le finanțăm și ne ajută să optimizăm toate procesele care necesită ajustări. Sunt convins că ne aflăm pe drumul cel bun şi vreau să-i  asigur pe toţi cei prezenţi că vom menține același ritm de lucru accelerat, astfel încât să atingem toate obiectivele pe care ni le-am propus.” a declarat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

             Subiectele abordate în timpul ședinței au vizat măsurile de simplificare implementate în acest an, dar şi problemele întâmpinate în anii anteriori de către beneficiarii publici și privați în derularea proiectelor finanțate prin intermediul submăsurilor din cadrul PNDR 2020. De asemenea, directorul general al AFIR a prezentat stadiul implemetării Programului și plățile transferate beneficiarilor până la data de 15 octombrie 2018.