Eveniment gastronomic in scop caritabil

578

Doi dintre cei mai premiați bucătari din Ungaria, Csemy Laszlo și Kollmann Peter Pal, campioni naționali la prepararea ciorbei de pește, denumită Halászlé, au gătit tradiționalul preparat într-o acțiune de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a manifestării Zilele Târgumureșene.

Aceștia au pregătit peste 70 de porții de ciorbă de pește de Baja (Halászlé), iar cei care au gustat din deliciosul preparat au donat diverse sume de bani, în funcție de posibilități.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Kollmann Peter Pal a explicat pentru AGERPRES că ciorba gătită în această acțiune a avut la bază 30 kilograme de crap, din care au ieșit în jur de 70 de porții.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

“Ca să prepari Halászlé, care este mâncare tradițională ungurească, ai nevoie de crap — uneori se poate folosi și pește înrudit cu crapul, cum este carasul, dar eu nu sunt pentru amestecarea mai multor soiuri de pește — ceapă, sare, apă, boia duce și iute. Între timp se fierb paste într-o oală separată, iar la final ciorba este pusă peste paste, în farfurie”, a spus acesta.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

El a adăugat că este bucătar amator și prepară ciorba Halászlé din 1966. Cei doi bucătari care au susținut acțiunea de caritate de la Târgu Mureș se regăsesc printre vedetele Festivalului de Gătit Pește din Baja, care are loc anual, în luna iulie.