Home Comunicate Garda de Mediu s-a apucat de treaba! I-a pus cu botul pe...

Garda de Mediu s-a apucat de treaba! I-a pus cu botul pe labe pe cei care nu respecta legile silvice

710 views

Garda de Mediu a închis 89 de exploatări forestiere și a dat amenzi de peste 3 milioane de lei.

Garda Națională de Mediu a închis 89 de exploatări forestiere și a aplicat amenzi de peste 3 milioane de lei, în urma controalelor efectuate la operatorii economici, se arată într-un comunicat al instituției remis joi AGERPRES.

“În ultimele 5 luni, la nivelul întregii țări, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat 1.244 de controale privind verificarea modului în care agenții economici care desfășoară activități de exploatare forestieră respectă prevederile legale în domeniul protecției mediului, regimului ariilor naturale protejate, conservării habitatelor naturale, a florei și a faunei sălbatice, precum și gestionarea deșeurilor rezultate în urma procesului de obținere a materialelor lemnoase. Urmare a acestor acțiuni de control, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au dispus 89 de sistări de activitate și au aplicat 35 de amenzi contravenționale, în valoare totală de peste 3.000.000 de lei”, se arată în comunicatul citat.

Garda Națională de Mediu avertizează operatorii economici care desfășoară activități de exploatare forestieră că acțiunile de control vor continua, iar în cazul în care nu se va respecta legislația protecției mediului amenzile vor fi “usturătoare”.