Mihai Tudose (ministrul Economiei): România va primi peste 20 de miliarde de euro pentru politici de coeziune şi agricultură

436

Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerțului și Turismului în discursul său, la deschiderea ‘Târgului de investiții chineze în străinătate’ (COIFAIR 2015), ce a avut loc în perioada 22-23 octombrie 2015 la Beijing, China a declarat că România poate juca un rol major datorită privilegiilor și avantajelor poziției geografice, strategiilor globale în cadrul UE și strategiilor Guvernului român de dezvoltare a infrastructurii pentru de a deveni un important coridor de transport dintre Europa și Asia

Totodată, Ministrul român al Economiei, Comerțului și Turismului a precizat că România va primi, în intervalul 2014-2020, peste 20 de miliarde Euro din fondurile alocate de către Uniunea Europeană pentru politici de coeziune și agricultură, în timp ce, Guvernul Român a emis câteva decizii cu scopul de a implementa scheme de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor, pentru perioada 2014-2020:

– Ajutorul de stat pentru promovarea dezvoltării regionale prin crearea de locuri de muncă constând în finanțarea costurilor salariale. Bugetul alocat este de 600 milioane de Euro.

-Ajutorul de stat pentru investiții cu un impact semnificativ pentru economie. Bugetul alocat este de 600 milioane de Euro, pentru perioda 2015-2023.

– Ajutorul de stat pentru sectoarele mari consumatoare de energie — scutire parțială a sectoarelor mari consumatoare de energie de la plata contribuțiilor la stat, pentru promovarea resurselor regenerabile. Bugetul alocat este de 750 milioane Euro, pentru perioada 2014-2024.