“Pamantul nostru trebuie sa ramana numai in proprietatea romanilor”

540

Ovidiu Ghinea ii are ca invitati la emisiunea Agricultura la Raport, de la Agro TV, pe deputatul Marin Anton si Constantin Anghel, fermier din judetul Calarasi.

In platou s-a discutat despre vanzarea terenurilor catre straini. “Parca ne-a luat Dumnezeu mintile atunci. Nu ne-am dat seama ca pamantul nostru trebuie sa ramana numai in proprietatea romanilor. Am fost influentati de ministrul de atunci, Daniel Constantin. In Parlament nu se face nimic acum pentru a schimba aceasta lege. Sunt doar intentii ca se va schimba legea si ca vom incerca sa punem piedica. In actuala legislatura nu se va intampla nimic pentru ca suntem in pre-campanie. Ramane de discutat si de facut acest lucru in noua legislatura”, a declarat Marin Anton.

Acesta a spus ca schimbarile care se intentioneaza a fi facute nu sunt unele spectaculoase. “Nu trebuie sa ne asteptam la lucruri spectaculoase. Sunt maruntisuri care nu vor schimba cu mult situatia. Va fi doar o limitare a suprafetei pe care o pot cumpara strainii. Trebuie sa facem mult mai multe. Pana acum nu s-a facut absolut nimic”.

Constantin Anghel, unul dintre cei mai importanti fermieri ai judetului Calarasi, conduce Agro Zootehnica Independenta. “Legea 17 a creat perturbatii. Legiutorul n-a avut in seama ce se intampla cu cei care au avut precontracte. Nici notarii nu stiau ce au de facut. La noi, al Independenta, inca nu au aparut straini care sa cumpere pamanturi. Cei care vand, o fac pentru ca au nevoie de bani. Nu vor sa astepte si isi doresc sa primeasca banii imediat”, este de parere cunoscutul agricultor calarasean.