Home Vremea Precipitatii abundente in Transilvania

Precipitatii abundente in Transilvania

734 views

Județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș și Satu-Mare, sub atenționare de precipitații abundente și vânt puternic.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de precipitații abundente și intensificări ale vântului pentru județele Maramureș, Bistrița-Năsăud și zonele de munte ale județelor Mureș și Satu-Mare, care va intra în vigoare miercuri la ora 20:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 22 februarie, ora 20:00, 23 februarie, ora 18:00, în regiunile nord-vestice va ploua, iar la munte vor fi precipitații mixte, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, precum și în zona de munte a județelor Satu-Mare și Mureș, cantitățile de apă vor depăși 20 — 25 litri/metrul pătrat și pe arii restrânse 30 litri/metrul pătrat.

Temporar, vântul va avea intensificări mai ales în Carpații Orientali, cu viteze de 55 — 65 de kilometri/oră, iar pe creste rafalele vor depăși 80 — 90 kilometri/oră.

ANM subliniază că intensificări ale vântului se vor înregistra și în celelalte regiuni, îndeosebi pe parcursul zilei de joi, 23 februarie, local și temporar cu viteze de 50 — 60 kilometri/oră.