Se anunta inundatii in cateva zone ale tarii

483

Cod galben de inundații în șase bazine hidrografice, de miercuri seară.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în șase bazine hidrografice, începând din această seară și până în dimineața zilei de vineri.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 22 februarie, ora 20:00 — 24 februarie,ora 10:00, pe râurile din bazinele hidrografice Tisa (afluenții mici de pe sectorul românesc), Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș (județele Maramureș și Satu Mare), Someșul Mare (județele Bistrița Năsăud și Cluj), afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval Dej (județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crasna (județele Sălaj și Satu Mare) se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în data de 23 februarie, în intervalul orar 6:00 — 16:00 pe afluenții mici ai râului Tisa (aferenți sectorului românesc), Tur, Lăpuș și Iza (județele Maramureș și Satu Mare).

Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa.