Un zimbru se plimba liber printr-un sat din judetul Caras-Severin

427

Animalul a fost adus în zona munților Tarcu în anul 2015, însă nu s-a adaptat cu noile condiții de viață din pădure.

Potrivit agenției de știri Mediafax, zimbrul care umblă liber pe ulițele din satul Feneș este o femelă tânără, care s-a separat de restul turmei, aflată în Măgura Zimbrilor.

“De câteva săptămâni, pe ulițele satului Feneș, localnicii se întâlnesc pe ulițe cu un zimbru. pe care l-au și hrănit în mai multe rânduri, motiv pentru care mamiferul a tot revenit în sat”, susțin reprezentanții asociației WWF – România, care a reintrodus zimbrii în sălbăticie, în munții Tarcu.

Zimbrul rătăcit printre oameni s-ar fi putut să fi fost speriat de urmele de lup și de urs pe care le-a zărit prin pădure și a preferat să se ferească de orice pericol mergând în localitatea din județul Caraș – Severin. De asemenea, și faptul că este un exemplar care se adaptează mai greu la viața sălbatică a condus la izolarea lui din turmă.

Zimbrul a dispărut din aproape toată Europa, inclusiv din România, în secolul al XIX-lea. În prezent, există mai puțin de 2.000 de exemplare libere în Europa. În anul 2012, WWF-România și Rewilding Europe au demarat o initiativă de reintroducere a zimbrilor în Munții Țarcu, județul Caraș-Severin, primul transport având loc în mai 2014.