Viitorul ministru al Agriculturii dă asigurări că nu se vor majora taxele

535

Daniel Constantin, co-președintele ALDE, afirmă că noul Guvern va aloca 6% din PIB pentru investiții.

În urma alegerilor parlamentare de la 11 decembrie, PSD și ALDE vor forma coaliția ce va conduce România în viitoarea legislatură. Deocamdată sunt controverse cu privire la numirea noului premier, dar se cunoaște déjà faptul că Daniel Constantin se va reîntoarce la șefia Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, acolo unde s-a mai aflat și în perioada în care Victor Ponta a ocupat funcţia de prim-ministru.

“După discuția pe care am avut-o aseară cu Liviu Dragnea și conducerea PSD, am trecut la primul pas în colaborarea noastră — la compatibilizarea programului de guvernare. Am avut deja o primă întâlnire, vom avea mai multe întâlniri. Echipele noastre vor lucra”, a explicat Constantin, care a  arătat că ALDE a susținut să nu existe măriri de taxe și impozite în următorii ani, iar pentru zona de investiții să se aloce 6% din PIB începând cu 2017.

“Nu vor exista măriri de taxe și impozite în România următorilor ani. Din contră, principiul liberal pe care am încercat să-l implementăm, de relaxare fiscală, de a da o gură de oxigen economiei românești, va fi implementat. Al doilea lucru esențial: în campania electorală, ALDE a propus ca România să adere la un Pact de investiții. Ne-am asigurat în discuțiile cu domnul Dragnea că zona de investiții (…) va fi repornită în anul 2016 și pe viitor. Vom avea minim din 6% din PIB pentru zona de investiții, așa se va întâmpla începând cu 2017, deci există o compatibilitate pe liniile majore”, a adăugat Constantin.